Скандален и в оттеглянето си, световният шампион в тежка категория Тайсън Фюри написа скандално съобщение в туитър, с което обяви, че спира с бокса.

През миналата седмица американският спортен тв канал ESPN обяви, че наскоро британецът е дал положителна проба за кокаин. Това е истинската причина насроченият за 29 октомври реванш с Владимир Кличко в Дюселдорф да бъде отложен за втори път. Вече е ясно, че такъв мач изобщо няма да има - на първо място заради пробата и предстоящото наказание.

 Съобщението на родения в Манчестър боксьор, наричан Циганския крал заради своя произход, е типично в неговия стил - цинично. Една част не е за публикуване - Фюри отправя специфична псувня.

„Боксът е най-лошото нещо, с което някога съм се занимавал. Всичко е една купчина лайна, аз съм най-добрият, също така вече и пенсиониран”, гласи поста.

А от разместването по върховете в бокса след отказването на Фюри, ще спечели и Кубрат Пулев, който скоро може да стане претендент за една от титлите му. Всички златни пояси на британеца ще бъдат отнети в следващите дни.

Междувременно днес официалният фейсбук профил излезе със следното съобщение:

"По покана на Кубрат и Тервел Пулеви, един от най-великите боксьори в историята - Майк Тайсън, ще посети техния Спорт център ПУЛЕВ у нас. Динозавъра, който има 44 нокаута в 50 победи на професионалния ринг ще бъде гост на най-добрите и най-титулуваните български боксьори. Родната гордост в тежка категория Кубрат Пулев е настоящ носител на европейския пояс, а Тервел Пулев е носител на последния олимпийски медал за бокса ни - бронз от Лондон 2012."

Майк Тайсън, на когото е кръстен Тайсън Фюри, идва в България за участие в риалити предаване.