Веднага след като Централната избирателна комисия изтегли номерата на бюлетините за кандидат-президентските избори, политиците започнаха традиционните анализи на числата - какво точно означава номерът на бюлетината и по какъв начин сочи, че конкретният кандидат ще победи.

Семинарът по изборна нумерология първа откри депутатката от ГЕРБ Цвета Караянчева, която направи обстоен анализ на номер 17, изтеглен от кандидатката на ГЕРБ Цецка Цачева.

"Номер 17 в бюлетината е добър номер. Още повече, че цифрата 1 е началото. Ние първи се регистрирахме. Тя означава смелост, амбиция. 7 е мъдрост и късмет, а двете заедно седем плюс едно правят 8, а знаете, че 8 е числото на майката. Смятам, че Цецка Цачева влиза напълно в това определение", заяви тя пред медиите.

Разбира се, следвайки логиката на Караянчева, истинската майка на нацията е... Бисер Миланов-Петното. Рецидивистът все пак изтегли истинската бюлетина №8.

Според лидерката на БСП Корнелия Нинова, числото 13 за техния кандидат ген. Румен Радев означава, че дори премиерът Борисов ще гласува за него - било му любимо.

"Любимец 13. Фатално за ГЕРБ. Фатален избор за ГЕРБ. А сега някой от ГЕРБ ми каза, че това било и любимото число на министър-председателя Бойко Борисов, така че да гласува и той за любимия си 13",  анализира първата дама на столетницата.

Румен Петков, зам.-председателят на АБВ, също се зарадва на жребия на Ивайло Калфин - №15. Според него това е знак за напредък на малката лява формация.

"Вървим в една градираща посока – 13-и номер на евроизборите, 14-и номер на парламентарните избори, сега 15-и на президентските избори и сме сигурни, че такъв ще бъде и резултатът ни", отбеляза той.

Разбира се, според този анализ победител ще е Николай Банев - без никога да е участвал в избори, той се сдоби с последната бюлетина №23 днес.

Трайчо Трайков, издигнат от Реформаторския блок, направи най-практичен анализ на своята бюлетина №7 - така ще изглежда работната му седмица, ако го изберат.

"Падна ни се бюлетина № 7 за предстоящите избори. Седем е свещено число и седем са дните от седмицата, в които трябва да работи един президент", написа той във фейсбук.

Патриотите и "Атака", чийто кандидат Красимир Каракачанов ще е с номер 19, все още нямат коментар по темата. Но за самия Каракачанов можем да предложим анализ и ние - 1919 е годината, в която Вътрешната Македоно-одринска революционна организация бива възстановена под новото име ВМРО, от което произхожда и това на партията му.