Световният шампион по бокс в тежка категория Тайсън Фюри вече е бивш - британецът се отказа доброволно от всичките си титли. На 29 ноември миналата година Фюри победи Владимир Кличко в Дюселдорф и спечели 4 пояса. 

С единия се прости в началото на 2016-а, тъй като отказа да излезе на ринга, но все още притежаваше три. Заради отложения на два пъти реванш срещу Кличко и дадената наскоро положителна проба за кокаин, Циганския крал сдаде титлите. 

Фюри нямаше избор, тъй като предстои да бъде наказан заради кокаина. Но поне направи крачката първи, което му дава шанс на по-лека санкция и възможност да се върне на ринга като претендент. 

"Предстои ми поредно житейско предизвикателство след битката с Владимир Кличко. Ще се боря докрай. Господи, помогни ми да се върна по-силен", написа Тайсън Фюри в туитър.

На първо време му предстои да се подложи на лечение за своята зависимост към дрогата. Фюри призна, че е вземал кокаин, тъй като страдал от депресия.

Той разигра истинско шоу в типичния си маниер - първо обяви, че спира с бокса, а часове по-късно опроверга съобщението и се надсмя на медиите, че "клъвнали" новината.

А за вакантните му титли вече от седмици се водят преговори за бой между Кличко и Антъни Джошуа, друг британец. Почти сигурно е, че до края на годината двамата ще излязат на ринга един срещу друг. Много вероятно е това да стане още през ноември.