Отборът на ПАОК спечели турнира за купата на „Лукойл 2014” в Благоевград. Във финала ПАОК победи „Локомотив” Москва с 4:3 след изпълнение на дузпи. В редовното време резултатът бе равен 0:0. В мача за третото място още преди обяд „Бешикташ” победи „Динамо” Тбилиси с 1:0. На 5 място останаха децата на „Академия Пандев”, шести са домакините от „Пирин” Благоевград. Както се очакваше Димитър Бербатов дойде и изгледа финалния мач в компанията на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов и председателят на ОбС - Благоевград Радослав Тасков. Бербатов връчи и купата на победителите от ПАОК. Роденият в Благоевград голмайстор бе и официално лице на този турнир.

Веднага след церемонията по награждаването започна и дългоочакваният двубой на малки врати между отбора на Димитър Бербатов и приятели и отбор от футболисти от Благоевград. За тима на Бербатов играят: Тодор Кючуков, Косьо Мирчев, Александър Томаш, Борислав Георгиев и братята Владислав и Петър Златинови. За отбора от Благоевград, който играе с фланелките на любимия „Пирин” са: Илко Пиргов, Светослав Дяков, Николай Бодуров, Станислав Манолев, Георги Даскалов с капитанската лента, Тони Костадинов, Станислав Бачев, Юлиян Попев и Атанас Николов.

Отборът на Бербатов победи с 8:6 отбора  от Благоевград. Неприятна контузия в мача получи Тодор Кючуков, който иначе в момента е треньор на вратарите в Банско.

Снимки Сашо Крушевски