Новият треньор на "Левски" Хосе Мурсия Гонсалес – Пепе е сменил много отбори в Испания, сред които "Атлетико" (Мадрид) с Мартин Петров в редиците. Пепе предвожда втория тим на "дюшекчиите" в периода 2003-2006 година, а през 2006-а е начело и на първия. 

"Атлетико" е най-силният отбор в кариерата на 49-годишния Пепе, стартирала малко след като приключва с футбола през 1992-ра. През 2008 г. той наследява Христо Стоичков в "Селта", като се задържа там няколко месеца. Извън пределите на Испания специалистът е тренирал румънския "Брашов" - само за три мача.

Хосе Мурсия Гонсалес бе договорен от спортния директор на "Левски" Георги Иванов, който замина за Иберийския полуостров с мисията да намери треньор. Заедно с Пепе на "Герена" идват двама негови сънародници - помощник треньор и методист за детско-юношеската школа. Временният наставник Елин Топузаков остава в щаба на Пепе. Испанецът ще бъде представен пред медиите в понеделник, когато "Левски" стартира подготовка за новия сезон.

"Левски" се размина с няколко български треньори, сред които напусналите вчера "Ботев" (Пловдив) Станимир Стоилов и Димитър Димитров-Херо, а също така с Ивайло Петев. Последният може да се озове в Града под тепетата или пък да продължи кариерата си в чужбина.