Лидерката на БСП Корнелия Нинова се върна 9 години назад във времето в ефира на Нова тв, когато беше зам.-министър на икономиката и енергетиката по външноикономическата политика и бе уволнена след обвинение за престъпления срещу правосъдието. Това е станало, защото се е борила срещу амбициите на Делян Пеевски, тогава също зам.-министър в кабинета "Станишев", обясни тя.

"Твърдя, че съм по онова време, вероятно и досега, единственият човек, който се опълчи срещу Делян Пеевски. И той ме размаза. Чрез уволнение, дело, 2 години съд, морално омерзение пред обществото", заяви Нинова.

И описа как като зам.-министър са поискали от нея да се подпише под продажбата на "Булгартабак" за 100 млн. лв.

"Дойде Бойко Борисов и го продаде на същите хора за 100 млн."

Поискали от нея и да се подпише под други сделки - една, свързана с попълване на житните резерви на цени, ощетяващи България и друга - с офшорна компания, която не можела да докаже произхода на средствата си. Тя отказала. Тогава Пеевски също бе уволнен и му бе повдигнато обвинение за изнудване, което прокуратурата обаче прекрати поради липса на доказателства.

Нинова отбеляза, че е грешка да се припомня тази история от опонентите й сега, защото я представя в добра светлина.

Лидерката на левицата подчерта неколкократно, че не е преговаряно с ДПС за подкрепа на президентския вот, нито е планирала евентуално управление с тях. Обвиненията на Борисов, че кандидат-президентът на БСП Румен Радев ще е "следващият Орешарски", тя определи като "фантасмагория". Другата теза - че БСП и ГЕРБ се готвят за общо управление, тя обяви за "внушение".

"Прави се това внушение, за да се отблъсне негативният вот, който идва към нас. Само БСП расте, всички други падат, хората виждат в нас алтернатива", отбеляза Нинова.

Тя коментира и успехите на Радев, като отбеляза, че само той от опонентите си напредва в социологическите проучвания. И отбеляза, че Радев и основната му опонентка - кандидатката на ГЕРБ Цецка Цачева - имат коренно различни позиции, въпреки че на дебата между тях Радев се е държал като джентълмен и не е нападал дама.

"Ето сега споразумението СЕТА - Радев е против това, Цачева и Борисов са за. И за санкциите срещу Русия - г-н Радев винаги е казвал, че те вървят срещу националните интереси. Г-жа Цачева си сменя постоянно мнението."

Във връзка със СЕТА Нинова разказа и повече за идеите на БСП по отношение на Закона за храните и създаването на квота за българските продукти в големите хранителни вериги.

"Задължаваме големите вериги, с над 2 млн. оборот, да предлагат определен процент, ако не го правят, им се налага глоба в  размер на 10% от стоката, която трябва да продават. Полша и Румъния приеха такива закони. Други европейски държави приложиха други решения. ГЕРБ казват, че държавата трябва да се оттегли от тези отношения, да се остави на свободния пазар. Ние казваме - не, трябва да пазим малкото, държавата трябва да помогне. Канада ще бъде убийствена за България. Българското приключи, защото онова е по-евтино. С ГМО. Онези хора си ги подмагат, субсидират, нека си субсидираме и ние нашите производители. Ще влязат ГМО. Канада е единствената държава, която съди ЕС за забраната за ГМО."

Водещите попитаха и защо Радев не говори в детайли за борбата с корупцията.

"Това е много важна тема", заяви Нинова, но не отговори конкретно на въпроса.