Няма нищо вярно в това, което каза премиерът в интервюто пред Нова тв онзи ден, заяви в "Здравей, България" бизнесменът Иво Прокопиев. Министри не съм предлагал на Борисов, особено тези имена, за които той говори, уточни Прокопиев. КРИБ обаче упражнила влияние за падане на данъците още по времето на Станишевото правителство, имало доверие, хората искали да инвестират.

Не е вярно, че съм назначавал министри, така Борисов пада до нивото до жълтата булевардна преса, посочи той.

Още, докато Борисов беше кмет, подписахме споразумение, поискахме няколко неща от бъдещите управляващи. Подписахме и със Синята коалиция и НДСВ, а БСП и ДПС не го парафираха. Бизнесът искаше неща като, например, достигане на нивото на Гърция по онова време, нищо не беше изпълнено.

Конкретни разговори за тези 4 души - Дянков, Плевнелиев, Трайков, Караджова - не сме имали - нито на 4 очи, подчерта Прокопиев. Дянков ми е състудент, беше автор в "Капитал", виждали сме се, но нищо повече. Не е бил предложен и избран от мен, допълни той.

Първите еврофондове бяха някакво проклятие върху българската икономика. Започнаха натиските и отношенията между КРИБ и правителството охладняха и започнахме да търсим контакти с ГЕРБ. И досега КРИБ е най-голямата работодателска организация.

Интервюто, което очевидно е разгневило премиера, с Цветан Василев, не е на "Капитал", публикувано беше в над 20 сайта и беше прочетено от над 600 000 души, посочи Прокопиев.

В непосредствено бъдеще влизане в политиката не предвиждам, но като ескперт мога да вложа енергия, коментира бизнесменът.