Четиримата от АББА се събират за нов дигитален проект. Шведската поп група не е излизала на сцена заедно повече от трийсет години, като изключим едно импровизирано излизане през юни т.г. на юбилейно празненство.

Проектът, който ще включва виртуална реалност и изкуствен интелект, се описва като „ново изживяване в забавлението“. Той ще бъде изработен в сътрудничество с музикалния мениджър Саймън Фулър.

„Изследваме технологичен свят, който ще ни позволи да създадем нови форми на развлечение и съдържание, каквото преди не сме си представяли“, обяснява Фулър.

Повече информация за проекта предстои да бъде съобщена догодина.

Четиримата от АББА в началото на 2016-а. Снимка Фейсбук

Агнета Фелтскуг, Ани-Фрид Люнгста, Бени Андершон и Бьорн Улвеус се разделят през 1982-а след повече от 10 години заедно.

Днес Ани-Фрид Люнгста коментира, че почитателите им по целия свят постоянно питат за събиране на групата и добавя:

„Надявам се, че тази нова творба на АББА ще ги въодушеви така, както вдъхнови мен.“

А Бени Андершон заявява:

„Вдъхновени сме от безграничните възможности на бъдещето и много се радваме, че сме част от създаването на нещо толкова ново и драматично. Машина на времето, улавяща есенцията на онова, което бяхме и което сме.“

Проектът цели да отнесе изживяването на АББА към ново поколение фенове и да им позволи да видят, чуят и усетят групата по „начин, неовъобразим преди“, се посочва в прессъобщението.

"Площад Славейков"