Кога? Точно в 20,30 ч българско време навръх Хелоуин. Какво? Новото парче на "Металика" - "Аtlas, Rise" ще разтърси феновете на хеви метъла и бандатата. И не, не е трик за празника.

Това е третият сингъл от десетия студиен албум на Джеймс, Кърк, Ланс и Робърт, който ще излезе на 18 ноември тази година. Заглавието на тавата е "Hardwired…To Self-Destruct" и е продължение на албума "Dead Magnetic", от чиято поява вече минаха цели 8 години. 

Откъс от песента в чест на празника на Вси светии и часовник, отброяващ минутите и секундите до официалното му пускане, се появи на официалния сайт на "Металика" още преди седмица. Тази вечер Атласът се изправя с пълна сила, макар че достъпът до песента в сайта на групата беше органичен до феновете, притежаващи специален промоционален код.

Малко по-късно в Youtube се появи и видео в канала Metallica TV.

 

Бандата вече пусна два сингъла от 12-те заглавия в двойната тава, която очакваме. Вторият - "Moth Into Flame", се появи през септември.   

Първото парче от албума, което носи и името на тавата, се появи още през август - "Hardwired":

"Hardwired…To Self-Destruct" ще излезе на компактдиск, винил и в мобилен формат. В специалното издание ще има и трети диск, в който са включени живи изпълнения на "Металика" от Минеаполис, Распутин мюзик, сред които любимите "The Four Horsemen", "Fade to Black", "For Whom the Bell Tolls", "Creeping Death".