"Реал" (Мадрид) се спаси от срамна загуба срещу "Легия" (Варшава) - 3:3 в мач от група F на Шампионската лига. Домакините дълго ще съжаляват не само заради изпуснатата победа, а заради факта, че мачът се игра пред празни трибуни в полската столица.

УЕФА наказа "Легия" заради вандалско поведение на привържениците на клуба в мача срещу "Борусия" (Дортмунд) - 0:6. Запалянковците на отбора имат слава по целия - за добро и лошо. Кой знае как щеше да завърши този мач, ако "Легия" можеше да разчита на пълни трибуни.

А не се очертаваше драма. Гарет Бейл откри резултата още в първата минута. В 35-ата Карим Бензема затвъри превъзходството на гостите - 2:0. Полският тим обаче бързо върна  едно попадение - чрез Вадис Оджиджа в 35-ата и това даде импулс на домакините.

През второто полувреме се разигра голово шоу. Мирослав Радович изравни в 58-ата, а в 83-тата Тибо Мулен за първи път даде аванс на домакините - 3:2.

Все пак класата на "Реал" си каза думата и само 120 секунди по-късно Матео Ковачич изравни и зарадва към 150 испански фенове на трибуните. Само агитка на гостите бе допусната в стадиона.

Така "Легия" записа първа точка в групата, а "Реал" има 8 пункта и още не си е осигурил продължаване на осминафинал. За разлика от "Борусия" (Дортмунд), който спечели с 1:0 срещу "Спортинг" (Лисабон) и събра 10 т. Португалският тим е с 3 т.

Лоша вечер имаше "Динамо" (Загреб), воден от треньора Ивайло Петев. Хърватите паднаха с 0:4 на терена на "Севиля". С тази победа носителите на трофея в Лига Европа си осигуриха плейофи. Това означава, че за първи път след 3 години вторият по сила евротурнир ще има нов властелин.

"Ювентус" и "Олимпик" (Лион) завършиха 1:1. Италианският гранд е втори с 8 т., французите - 4, а "Динамо" - 0.

В гр. G "Лестър" за първи път не спечели - 0:0 като гост на "Копенхаген", но точката почти праща "лисиците" в елиминациите. Те имат 10 т., а в битката са също "Порто" и датчаните, съответно със 7 и 5. "Брюж" продължава да е с нулев актив след 0:1 в Порто снощи.

Най-оспорвана е надпреварата в гр. Е. "Монако" срази московския ЦСКА с 3:0 и се утвърди на върха с 8 т. Втори е "Байер" (Леверкузен) с 6 след успеха с 1:0 над "Тотнъм" на "Уембли". "Шпорите" са с 4, а ЦСКА има 2.