Големият финал от надбягването със зебри, който ще определи шампиона за следващите 5 години, се провежда у нас днес - 6 ноември 2016 г., неделя. Регламентът на надпреварата предвижда, ако нито една от състезателките не достигне максимална скорост от 50+1 км в час, победителят да бъде определен при втори кръг от надбягванията на 13 ноември 2016 г., неделя.

Както винаги при подобни състезания, Клуб Z ще ви направи свидетели на всички етапи от надбягването, като ще отбелязва драматичните развои през целия ден.

За финалния кръг се класираха 21 състезателки, като според букмейкърите осем от тях имат най-големи шансове да се борят за купата. Именно тяхната скорост ще следим през целия ден благодарение на две оторизирани спортни агенции.

Ще ви съобщаваме и колко зрители са се събрали на хиподрума в неделя, когато се очаква времето да е хубаво и противно на прогнозите, че местата ще бъдат заети поне на 50-60 процента, може да се окаже, че хората са предпочели да отидат за гъби.

През целия ден ще ви съобщаваме и резултатите за още една състезателка, която ще тича за първи път в надбягването и според букмейкърите се очаква да натрупа сериозен аванс. Тя обаче няма да участва в крайното класиране за купата – на нея ще заложат онези зрители, които не харесват нито една от другите зебри на хиподрума.

Вижте кои са състезателките, чиито резултати ще следим:

Легенда

  • Светлосиня зебра – майка на всички зебри. Тича напосоки, но е убедена, че се движи вдясно на хиподрума;
  • Червена зебра - прелита ниско вляво и се движи на Изток. Носи пагони;
  • Черно-червена зебра - маскирана като войвода. Винаги финишира в Москва;
  • Тъмночервена зебра - тича вляво. За втори път е на хиподрума, наясно е с А, Б и В в спорта;
  • Тъмносиня зебра - единствената, която тича вдясно и винаги на Запад. Избягва Катарската пустиня;
  • Зелена зебра - зарежда се с допинг от собствени аптеки. Горивото й е на дъмпингови цени;
  • Червено-жълта зебра – от породата „Поразяващата уста“. Не се страхува от вълци, гони ги с царски жезъл;
  • Лилава зебра - постоянно сменя цвета си. Царица е на изсулването от задния изход. Отговаря на името #Кой;
  • Сиво-бяла зебра - призрачна бегачка, която тича за първи път, но не участва в класирането.

Заедно с големия финал за купата, на 6 ноември се провежда  и допитване до зрителите, които трябва да отговорят на три въпроса: съгласни ли са състезателките в народното надбягване със зебри да се избират мажоритарно в два кръга, искат ли да се въведе задължително присъствие на гражданите на хиподрума при всички надпревари и подкрепят ли държавата да финансира зебрите с 1 лев за всеки зрител, който е заложил на тях.

За да бъде валидна анкетата, в нея трябва да се включат 3,5 млн. зрители, колкото наблюдаваха и извънредното национално състезание със зебри на 5 октомври 2014 г.

Междинните резултати за състезанието и допитването сред зрителите ще обновяваме през целия ден и ще можете да ги проследите на сайта www.clubz.bg.