Победата на Тръмп на президентските избори в САЩ вкара в Белия дом и доста противоречива първа дама. Тя много умело украсява биографията си, забравя, че е била манекенка и има включително голи снимки, а и е работила незаконно като имигрантка в Щатите. Германското списание "Фокус" подбра 10 факта от живота на Мелания:

1. Мелания Тръмп е първата чужденка в Белия дом от 200 години насам. Преди нея само съпругата на шестия президент на САЩ, британката Луиза Адамс, е била имигрантка. 

2. Новоизпечената първа дама си е сменила фамилното име през 90-те години, когато е работила из целия свят като манекенка. Тя е родена като Мелания Кнавс, но за да звучи по-западно, в конкретния случай по-германско, се е прекръстила на  Кнаус.

3. Мелания пристига в САЩ през 90-те години на миналия век като модел. Доста години работи в сивия сектор. Не е имала законен трудов договор до 1996 година, но като модел е получавала хонорари от десетки хиляди долари. Разкритието, направено от АП не можа да бъде опровергано, а както е известно, борбата с незаконната имиграция, изселването на чужденци и издигане на стена между САЩ и Мексико, бяха централна тема в предизборната кампания на Тръмп. Той все още не се е отказал от тези идеи, но ако върви с настоящите темпове да се отрича по три пъти на ден, и това ще стане.

4. До скоро на сайта на Мелания се мъдреше информация, че е завършила архитектурния факултет на Словенския универитет със специалност дизайн. Но след проверка на "Ню Йоркър" стана ясно, че е прекъснала следването си, за да стане манекенка и няма висше образование. Ментето бе свалено от сайта.

5. Но и без висше образование кариерата й на модел е била бестяща. Тя не само е била на корицата на модни спиасния, но е разкрасявала и мъжки журнали като GQ и Max. При това напълно гола, което не е особено подходящо за биографията на истинска лейди.

6. Мелания е известна със страстта си към свръхскъпите предмети и тоалети. Почти винаги на публични места тя е с дизайнерски дрехи за хиляди долари. Известно е, че сватбената й рокля, изработена от "Диор" за венчавката с Доналд през 2005 година, е струвала 100 000 долара.

7. Днес е трудно да си го представим, но на сватбеното тържество като гости са били и Бил и Хилъри Клинтън. И поне от снимките си личи, че двете семейства са били в прекрасни отношения.

8. Мелания е машеха на четири деца на Тръмп от предишните му два брака. Най-големият син на Доналд е само 8 години по-голям от нея. Тя вече е на 46, милиардерът е на 71 и имат 10-годишен  син - Барън.

9. Новата първа дама сама се определя като бизнесдама. Заедно с магазините QVC тя пусна своя серия от украшения.

10. Неточностите в биографията и откровените лъжи, както и голите й снимки не предизвикаха кой знае колко голям интерес. Но скандал се разрази около нейната първа реч в кампанията на съпруга си. Оказа се, че тя просто е преписала големи пасажи от словото на сегашната първа дама Мишел Обама. Но и това бе подминато с лека ръка, пише "Фокус".

Какви ли нови изненади очакват американците и хората по целия свят, след като Мелания стане господарката на Белия дом, се питат журналистите.