Путин е застанал пред голяма торта. Основата на тортата е с надпис "Тръмп". Вторият етаж е наречен "България", а най-отгоре е мястото за черешката на тортата. Поставя я лично "готвачът" - това е Молдова. Така руският карикатурист Сергей Йолкин е нарисувал резултатите от изборите в България и Молдова. Карикатуристът публикува в руското издание на Дойче веле

В неделя и България, и Молдова избраха свои президенти. У нас спечели подкрепеният от БСП Румен Радев, а в Молдова - лидерът на социалистическата партия Игор Додон. Световните медии излязоха с еднотипни заглавия как "проруските кандидати" са спечелили изборите в двете държави. 

Сергей Йолкин "коментира" редовно в карикатурите си най-актуалните политически събития. 

Преди седмица той нарисува изгряващо слънце, което напомня прическата на Доналд Тръмп. Двама американци наблюдават изгрева и си казват, че светът никога няма да бъде същият.

Малко преди провеждането на изборите Йолкин намери вдъхновение и в обвиненията за намеса на Русия в битката за Белия дом. Тогава нарисува американска изборна урна, а пред нея седяща руска мечка с надпис "наблюдател".

А когато и Стивън Сегал получи руски паспорт от Владимир Путин, художникът Йолкин реши да напомни, че не е първият. Нарисува екшън-героя как се нарежда на опашка зад едър рус мъж с дълга коса - Жерар Депардийо. "Извинете, другарю, тук ли се дават паспорти? Ще се наредя зад вас на опашката".