Седем автомобила са горели тази нощ на ул. "Първа Българска армия" в София, съобщи Нова тв. Пламъците са обхванали закрит паркинг и са унищожили автомобилите.

Луксозните коли са собственост на бизнесмена и кандидат-президент на последните избори Николай Банев.

По случая работят от следствието.

„Това е пети палеж върху моя собственост”, заяви пред телевизията Банев и допълни, че досега държавата не е наказала никого за покушенията.

Пред бТВ бизнесменът дори бе още по-директен -  той съобщи, че знае кои са поръчителите и извършите и кой държи чадъра над тях, но не каза конкретни имена, защото нямал доказателства. Банвев вижда пряка връзка между случката и скорошните избори.  

Сигналът за инцидента е подаден около 2.35 ч тази сутрин.

Пожарът е възникнал в гаражни помещения, а щетите ще се оценяват тепърва.

В черната поредица за семейството първо бе взривен техен офис на бул. "Витоша" в столицата, близо до бившето кино "Петър Берон". След това пламна и домът им в елитния софийски кв. Бояна.

Баневи, освен като радетели за т. нар. Евразийски съюз, се прочуха с това, че бяха сред българите, които според досиетата "Панамалийкс" са имали офшорни фирми. Двамата са почитатели на лукса и скъпите автомобили, а през юни 2015 г. медии писаха, че е потрошен с бухалки "Майбах" на Евгения Банева.