Журналистите са гадни лъжци и "най-нисшата форма на човечеството", крещял новоизлюпеният US президент на среща с водещи американски журналисти, съобщи Би Би Си.

Доналд Тръмп безцеремонно нахокал ръководителите и водещи журналисти на основни национални медии в САЩ на неофициална среща в офиса му в Тръмп тауър, предаде и в. „Ню Йорк пост”.

„Все едно, че бяхме изправени пред гаден наказателен взвод”, споделил участник в срещата. „Тръмп започна с шефа на Си Ен Ен Джеф Зъкър и каза: „Мразя вашата телевизия, всички в Си Ен Ен са лъжци и трябва да се засрамите”, разкрива източникът на „Ню Йорк поуст”.

„Срещата беше пълен провал. Изпълнителни директори и водещи на предавания отидоха на нея, убедени, че ще присъстват на обсъждане на достъпа, който ще имат до администрацията на Тръмп, но вместо това получиха пердах в стил Тръмп”, изтъква източникът на изданието.

Втори източник потвърди, че на срещата е имало „фойерверки”.

„Срещата се проведе в голяма заседателна зала и на нея имаше 30-40 души, включително водещи на новини от всички телевизионни канали”, посочват източниците. „Тръмп непрекъснато повтаряше: „Намираме се в стая, пълна с лъжци, измамни и непочтени медии, които вършат нещата напълно погрешно”. Той се обърнал по име към Джеф Зъкър и казал, че всички в Си Ен Ен са лъжци и Си Ен Ен е телевизия на лъжци.

„Тръмп не назова по име репортерката на Ен Би Си Кейти Тър, но говори за кореспондентка на Ен Би Си, която не действала правилно, после заговори за ужасен кореспондент на тази телевизия, който плакал, когато Хилъри не успяла да наложи свой домакин на предизборен дебат, а това беше Марта Радац, която също присъстваше в залата”, разкрита източници.

Смаяните репортери се опитали внимателно да насочат разговора към обсъждане на достъпа до администрацията на Тръмп. Една от водещите на сутрешното шоу на Си Би Ес Гейл Кинг не стана права, но попита: ”Как предлагате ние, медиите, да работим с вас?”. Чък Тод зададе няколко доста остри въпроса. Дейвид Мюър попита: „Как ще се справите с това да живеете във Вашингтон, докато семейството ви е в Ню Йорк?”. Беше ужасна среща”.

Според говорителката на строителния предприемач Келиан Конуей срещата е преминала добре. „Отлична среща с ръководителите на най-големите телевизионни мрежи”.