12 гола си вкараха "Борусия" (Дортмунд) и "Легия" (Варшава) в мач от предпоследния кръг в групите на Шампионската лига - 8:4. Това е най-резултатният двубой, откакто турнирът съществува с този формат и име.

Ако броим и Купата на европейските шампиони (КЕШ), срещата в Дормтунд остава на второ място - след "Рейкявик" - "Фейенорд", завършил 2:12 през 1969 г.

Само в Шампионската лига рекордът досега се държеше от "Монако" - "Депортиво" (Ла Коруня) - 8:3, от 2003 г.

Случилото се на стадона в Дортмунд наистина изглеждаше невероятно. На всичко отгоре гостите поведоха в 10-ата минута чрез Александър Прийович. Домакините отвърнаха бързо, а на почивката резултатът бе 5:2.

Хеттрик за "Борусия" заби германският национал Марко Ройс, две попадения добави Шинджи Кагава, а по едно Нури Шахин, Осман Дембеле и Феликс Паслак. 

Тимът на "Легия" е последен в гр. F с 1 точка и 24 допуснати попадения. Това прави средно по близо 5 гола на мач във вратата на полския шампион. 

В другия двубой от квартета "Реал" (Мадрид) трудно се наложи над "Спортинг" (Лисабон) с 2:1. Кристиано Роналдо се завърна в първия си клуб, но не успя да впечатли с нищо.

Въпросителните за последните мачове са кой ще заеме първото място и кой третото.

Аналогична еситуацията и в гр. E. "Монако" би "Тотнъм" с 2:1 и изхвърли "шпорите" от турнира. В другия двубой ЦСКА (Москва) стигна до 1:1 срещу "Байер" (Леверкузен) и съхрани шансове за третото място, стига обаче да спечели в Лондон след 2 седмици. За руските "армейци" игра Георги Миланов.

"Монако" твърдо е №1 с 11 точки, а "Байер" е втори със 7.

В група G "Лестър" продължава да лети и чака вече жребия за елиминациите. "Лисиците" биха "Брюж" с 2:1 и са недостижими на върха. Снощи те допуснаха първи гол. "Порто" спори с "Копенхаген" за 2-3 място. Двата тима не се победиха на датска земя - 0:0.

На 7 декември "Порто" приема "Лестър", а "Копенхаген" гостува на "Брюж".

"Ювентус" също записа историческо постижение в гр. Н. При гостуването на "Севиля", спечелено с 3:1, за италианците игра 16-годишният африканец с италиански паспорт Мойзе Кийн. Той не е най-младият футболист, играл в Шампионската лига, но е първият, роден от 2000 г. насам, който играе в груповата фаза.

Младокът се появи на терена след почивката и Старата госпожа заби два гола за пълния обрат на стадиона в Севиля.

В другия мач воденият от Ивайло Петев "Динамо" (Загреб) допусна 0:1 срещу "Лион" и продължава да е без актив. Фенският тим приема "Севиля" в последния мач. И трябва да спечели, при това с повече от 1:0, ако иска да измести андалусийците от второто място.