"Аз съм испанец и като такъв се гордея с произхода си, но вече бройте в мое лице още един българин и още един левскар", рече новият треньор на "сините" Хосе Мурсия на първата си пресконференция, преди да изведе отбора на тренировка на старта на лятната подготовка.

Пепе Мурсия бе представен от спортния директор Георги Иванов-Гонзо, който договори бившият наставник на "Атлетико" преди броени дни в Испания.

"За мен е чест да бъда треньор на толкова голям отбор, това е стъпка напред в моята кариера, рече 49-годишният специалист. - "Левски" има богата история и аз се надявам, че скоро ще заеме мястото, което му се полага. От днес трябва да се обединим - всички, които носят "Левски" в сърцето си. Очаквам подкрепа от феновете, разбрах, че те никога не изоставят клуба си. Няма да се делим на българи и чужденци в съблекалнята."

В същото време Георги Иванов обяви, че титлата не е самоцел и няма да се преследва на всяка цена. Ден по-рано същото направи и Стойчо Младенов - за ЦСКА.

"Левски" трябва да реши много проблеми, преди да започнем да говорим за шампионската титла, каза Гонзо. - Нека не прескачаме нещата и не допускаме грешката от последните няколко години, когато се гонеше само първото място, а в същото време не се обръщаше внимание на други важни неща. На първо време трябва да изградим добър отбор и стил на игра."

Той обеща, че Пепе Муерсия няма да бъде пипан най-малко година, а договорът му е за две. И за пореден път отреди водеща роля на детско-юношеската школа, на която се разчита до две три години да се превърне в основа за мъжкия отбор. За тази цел в близките дни ще бъде назначен испански методист под ръководството на Даниел Боримиров. А новият отбор до 21 години - за сформираната дублираща група, ще тренира заедно с мъжкия под ръководството на Викторио Павлов.
Пепе Мурсия допълни, че е впечатлен от начина, по който приет и че иска да остане дълго в България. "Само едно нещо няма да простя: ако играчите не оставят сърцето си нао терена, всичко друего е простимо", каза испанецът. Той често използваше думата "корасон", в превод от испански - "сърце".

Испанецът се изказа ласкаво за Любослав Пенев и бе информиран, че направилият кариера в родината му бивш нападател е оглавил "Ботев" (Пловдив). "Първо работа, после резултати", се превърна в нещо като мантра на пресконференцията, а и Гонзо и чужденецът се надяват публиката на "Левски" да ги разбере и им даде време. 

Пред повече от 200 запалянковци в 18:30 започна и първата тренировка, на която присъстваха новите "стари" попълнения Борислав Стойчев, Лъчезар Балтанов и Валери Домовчийски. Орлин Старокин вече не е част от "Левски", същото се отнася за Даниел Димов, а вероятно с "Герена" ще се раздели и Владимир Гаджев. Георги Иванов отказа да говори за други нови попълнения. Подготовка с мъжете стартираха и доста юноши от школата.