Русенската "Булмаркет ДМ" е сред големите български компании за търговия с горива на едро. Това е и основната дейност на групата, която се осъществява от собствените ѝ бази в Русе, Пловдив, София, в румънските градове Галац и Гюргево, както от акцизните данъчни складове в Пловдив, Бяла, София и Кюстендил.

За 2015 г. "Булмаркет ДМ" има 268 млн. лв. консолидирани приходи и 5,4 млн. лв. печалба.

Продажбата на газ пропан-бутан (LPG) е ключова за дружеството - 144 млн. лв. са приходите за миналата година. Постъпленията от дизелово гориво са 45 млн. лв., от биодизел - 13 млн. лв., от битум - 20 млн. лв.

Дружеството купува пропан-бутан с произход Казахстан и Русия, както и от рафинерии в Румъния, Чехия и Австрия. Основните клиенти в този сегмент са "Еко България", пернишката "Колатт", старозагорската "Зара-Е", бургаската "Арас".

Второто направление в дейността на групата е предоставянето на пристанищни услуги, обработка на товари, вътрешни и международни железопътни и автомобилни превози. "Булмаркет ДМ" е първият частен железопътен оператор в България (от 2005 г.), притежава и лиценз за международни жп транспортни услуги. За 2015 г. дружеството отчита 19,1 млн. лв. приходи от услуги, свързани с жп транспорт.

Пристанищните услуги се извършват чрез "Порт Булмаркет" в Русе, на който има 6 кейови места, терминали за горива, зърнени култури и др. товари, складови площи. Основни клиенти на логистичното звено са "Лукойл България", "Инса ойл", "Сакса".

През август 2015 г. украинският сайт BSNews писа, че танкерът "Поларис", собственост на "Булмаркет шипинг" (част от групата "Булмаркет ДМ), е товарил пропан-бутан от пристанището в Керч (на анексирания от Русия полуостров Крим) в нарушение на ембаргото от Европейския съюз. От агенция "Митници" в България по-късно уточниха, че корабът на "Булмаркет" не е нарушил забраната, а пропан-бутанът бил внос от Казахстан, с редовни документи.

Пристанищният комплекс "Порт Булмаркет".

През 2013 г. "Булмаркет ДМ" стана част от международен консорциум от 33 компании от 17 европейски страни, които съвместно кандидатстваха пред Европейския съюз с проект за съхранение, дистрибуция и бункероване на плавателни съдове, използващи втечнен природен газ по поречието на реките Майн, Рейн и Дунав. Българската фирма получи 1,132 млн. лв. финансова помощ за изграждане на нов терминал.

Основните приходи на групата са от България (196 млн. лв.) и Румъния (53 млн. лв.). Компанията отчита и сравнително малки продажби в Македония, Сърбия и Германия.

Централата на компанията е в Русе, на бул. "Тутракан" 100. Към 31 декември 2015 г. в групата са наети 532 души.

През 2012 г. "Булмаркет ДМ" пусна в експлоатация нов завод за преработка на маслодайни култури до сурово масло, но през 2015 г. производствената мощност бе продадена.

Кой е собственик

"Булмаркет ДМ" е мажоритарна собственост на "Вектра консулт", която държи 60% от капитала, а управителят Станко Станков притежава останалите 40%.

"Вектра консулт" е със седалище и адрес на управление на ул. "Любен Каравелов" 4 в София. Управител е Момчил Арнаудов.

Станко Станков

"Вектра консулт" няма никакви приходи и разходи, тоест тя е само брънка от веригата на собствеността.

Компанията майка на "Вектра консулт" е регистрираната в Кипър "Бурунди сървисис лимитид". Според приложени документи в търговския регистър акциите в "Бурунди" са разпределени 50 на 50 между "Лен секретериъл лимитид" и "Дин номинийз лимитид". Както си личи от имената на тези фирми, те предоставят номинални услуги - договори, чиято цел е истинският собственик на актива да остане скрит.

Представител на "Бурунди сървисис лимитид" е лицето Георгиус Георгиу, който е представител и акционер и в други кипърски офшорки с бизнес в България.

Сайтът "Биволъ" разкри преди време, че Георгиу се явява собственик на две кипърски фирми, които държат 87% от "Юлен" - фирмата-концесионер на ски зоната в Банско. Тогава по веригата излязоха същите фирми "Лен секретериъл" и "Дин номинийз", които са и мажоритарни собственици на "Булмаркет ДМ".

В началото на тази година Министерството на околната среда и водите дори изпрати официална покана до личния и професионалния адрес на кипърския гражданин Георгиус Георгиу, за да се включи в общественото обсъждане за бъдещето на ски зоната в Банско.

Преди време "Биволъ" написа и, че митичният бизнесмен от Кипър Георгиус Георгиу е собственик на най-голямата такси компания в София - "ОК Супертранс".