"Манчестър Юнайтед" успя да запише серия от две поредни победи и стопли сърцата на феновете си с успех срещу силен отбор във Висшата лига - 1:0 срещу "Тотнъм" на "Олд Трафорд".

Арменецът Херник Мхитарян заби майсторски гол в 29-ата минута. Отново той отбеляза първото попадение в четвъртък при 2:0 на терена на "Заря" (Луганск) в Лига Европа.

Мхитарян все повече доказва защо бе привлечен от "Борусия" (Дортмунд) през лятото. В началото на сезона той бе закотвен извън състава, като рядко попадаше дори в групата за мачовете, но вече се превръща във водещ играч за "червените дяволи".

На този фон лоша новина е контузията в глезена му в края на мача срещу "Тотнъм". Халфът бе изнесен на носилка след грубо нарушение от страна на национала Дани Роуз.

"Манчестър Юнайтед" направи добър мач, като до 70-ата минута контролираше събитията на терена. Домакините имаха повече и по-чисти възможности, Пол Погба нацели сглобката на вратата от пряк свободен удар.

Все пак в края "Тотнъм" можеше да изравни и "Юнайтед" отново да изпие горчива чаша в последните минути.

Също днес "Челси" продължи победния си път след 1:0 срещу "Уест Бромич". А във вечерния сблъсък "Ливърпул" и "Уест Хем" направиха 2:2.

Така "Челси" води в класирането с 3 точки аванс пред "Арсенал" и с 6 от "Ливърпул", който е трети. Четвърти е "Манчестър Сити", следван от "Тотнъм", "Манчестър Юнайтед" и т.н. Трите тима са събрани в 6 точки.