"Манчестър Сити" обърна "Арсенал" като домакин - 2:1 от 0:1 в мач от 17-ия кръг на английската Висша лига. "Гражданите" минаха по точки "топчиите", като заеха второто място във временното класиране. "Сити" е на 7 пункта от "Челси", а "Арсенал" вече изостава с 9.

Тимът на Арсен Венгер допусна втора поредна загуба в шампионата. А след първите 45 минути нещата не изглеждаха така. Може да се каже, че двата съперника размениха по едно полувреме.

Още в 5-ата минута Тио Уолкът откри резултата. В следващата атака Рахийм Стърлинг изтърва да изравни, а пропускът му ще се коментира дълго. Играта на "Сити" не спореше, а контрите на "Арсенал" вещаеха опасности. Гостите можеха да водят и с 2:0, но не се възползваха.

 Най-близо до попадение отново беше Уолкът. 

След почивката на терена сякаш излязоха различни отбори. "Арсенал" се дръпна дълбоко и плати скъпо. 

Още в 47-ата резултатът бе изравнен - Давид Силва изведе отлично младока Лерой Сане сам срещу Петър Чех и нападателят не сбърка - 1:1. Видеоповторенията показаха, че Сане е бил в засада в момента на паса. С малко, но в засада.

Нататък превъзходството на манчестърци стана пълно. Сане направи пропуск, домакините буквално налитаха яростно към вратата на гостите. 

В 72-ата се случи логичното. Кевин де Бройне даде гениален диагонален пас с гръб към Рахийм Стърлинг, който нахлу в наказателното поле и с левия крак не остави шанс на Петер Чех - 2:1. Английският национал се реабилитира за пропуска си в началото на срещата.

Малко след това греда помогна на лондончани. До края на срещата не се промени почти нищо. Домакините пресираха все така агресивно своя съперник дълбоко в половината му. "Арсенал" не съумя да стигне до натиск и загуби. А "Сити" напомни за силната си форма в началото на сезона.

В понеделник от 22:00 часа е дербито на Ливърпул между "Евертън" и "червените".