"Манчестър Юнайтед" вижда в Жозе Моуриньо човека, който да предвожда клуба в следващите 10 години и скоро ще му предложи нов договор, пише в. "Мирър". През лятото 20-кратните шампиони на Англия и португалецът подписаха за 3 сезона.

Практиката показва, че в треньорската си кариера Жозе никога не се е задържал повече в един клуб - дори в "Порто", в който постигна първите си успехи. Единствено в "Барселона" е работил 4 лета, но като асистент, а не старши-треньор.

Въпреки това собствениците на "Юнайтед" вярвали, че могат да накарат Моу да промени практиката си и да се задържи по-дълго на "Олд Трафорд".

"Червените дяволи" направиха най-лошия си старт на сезона от 1989 г. насам, но въпреки това собствениците от американското семейство Глейзър били много доволни от Моуриньо и вярвали, че в негово лице са намерили заместник на сър Алекс Фъргюсън, който напусна през 2013 г. Фърги бе последван неуспешно от Дейвид Мойс (един сезон) и Луис ван Гаал (два сезона). 

Преди старта на коледната програма във Висшата лига "Юнайтед" е шести - на 4 точки от четвъртия "Арсенал" и на 13 от лидера "Челси". Тимът не е губил в последните 10 мача, но от друга страна допусна много равенства, при това, след като повеждаше в резултата.

В началото на идната година "червените дяволи" ще играят в 1/16-финал в Лига Европа и на полуфинал за Купата на лигата в Англия.

Има и скептици за оставането на Моуриньо за по-дълго време в "Манчестър Юнайтед". Португалецът не се чувства щастлив в Манчестър, където живее в хотел и целият му живот е на показ. Той е разделен от семейството си, което е в Лондон. Там фамилията има къща в луксозния квартал "Челси".

Наскоро Жозе даде интервю, в което нарече живота си в Манчестър "кошмар".