6 деца са останали кръгли сираци заради масовото отравяне с концентрат за вана в руския град Иркутск, предаде Интерфакс.

До този момент от употребата на смъртоносния разтвор от глог са починали 72-ма души. Пострадалите от алкохола менте са общо 117.

Четири от осиротелите деца живеят в приемни семейства, тъй като починалите им родители били лишени от правото да ги възпитават, сочат данни на правителството на Иркутска област. Друго дете, останало по-рано без баща, а сега загубило и майка си, живее при роднини, които са негови настойници. Още едно дете е временно настанено в специализирано сиропиталище, но негови близки са изразили желание да го приберат.

Сергей Левченко - губернаторът на Иркутска област, разпореди властите да окажат всякаква помощ на децата.

13 станаха арестуваните заради масовото смъртоносно отравяне. Един от тях е преместен под домашен арест.

Руските власти смятат да ограничат продажбата на спиртосъдържащи медицински препарати, сред които и "Глог", съобщи вицепремиерът Александър Хлопонин, в чийто ресор влиза и търговията с алкохол. За целта те ще могат да бъдат купувани вече само срещу рецепти. В Думата е внесен и законопроект, предвиждащ по-строги наказания за незаконна търговия със сурогатен алкохол.