"Челси", "Арсенал" и "Манчестър Юнайтед" поднесоха добри коледни подаръци на феновете си в знаковия за футбола в Англия "Боксинг дей" (деня, в който се отварят кутиите с подаръците). Кой по-лесно, кой по-трудно големите взеха по три точки.

Лидерът "Челси" разби с 3:0 "Борнемут", независимо че треньорът Антонио Конте остави на скамейката куп титуляри, сред които голмайстора Диего Коста.

Педро ликува. Снимка туитър

Педро Родригес откри резултата с красив гол в 24-ата минута. След почивката "сините" довършиха "черешките" - Еден Азар бе точен от дузпа в 49-ата, а отново Педро оформи класически резултат в продължението на двубоя.

"Челси" има девет точки аванс на върха преди късния мач днес, в който "Манчестър Сити" гостува на "Хъл". Утре пък вторият "Ливърпул" приема "Стоук Сити" и при успех ще съкрати изоставането си от лондончани отново на 6 пункта.

Пак в Лондон, но в северната част на британската столица, "Арсенал" се измъчи срещу "Уест Бромич" - 1:0. Домакините направиха фрапантни пропуски, а веднъж и топката тресна греда след удар на Алексис Санчес. 

Течеше 86-ата минята, когато започналият днес по изключение като титуляр Оливие Жиру проби плътната отбрана на гостите с ефектно попадение с глава - 1:0. И въздишка на облекчение за феновете на "артилеристите", които изживяха две поредни загуби преди днешния мач.

А точно в същата 86-а минута "Манчестър Юнайтед" поведе с 3:0 срещу "Съндърланд" на "Олд Трафорд". Крайният резултат е 3:1. Въпросното трето попадение за "червените дяволи" печели символичната награда за №1 по красота и трудност тази вечер, в която видяхме доста хубави голове. Арменецът Хенрик Мхитарян, който влезе като смяна след контузия, го отбеляза с пета от въздуха, след като беше с гръб към топката.

Златан Ибрахимович се отчете с гол и две асистенции. Снимка туитър

Асистира Златан Ибрахимович, а в интерес на истината Мхитарян беше в засада. Шведът направи 2:0 в 82-ата, а в края на първото полувреме подаде на Дейли Блинд за 1:0. Това бе първото завършващо подаване на Златан, откакто е в Англия.

Шампионът "Лестър" обаче вгорчи коледата на своите запалянковци, като допусна ново поражение, този път с 0:2 от "Евертън" като домакин.

Други резултати: "Суонси" - "Уест Хем" 1:4, "Бърнли" - "Мидълзбро" 1:0, "Уотфорд" - "Кристъл Палас" 1:1.