Американската актриса и певица Мери Франсис Рейнолдс, известна като Деби Рейнолдс, почина на 84-годишна възраст само ден след дъщеря си Кари Фишър. Това съобщи Би Би Си.

Майката на принцеса Лея от сагата "Междузвездни войни" бе хоспитализирана по спешност в медицинския център „Сидърс-Синай“ в Лос Анджелис, където е издъхнала.

„Сега тя е с Кари, а ние сме съкрушени“, каза Тод Фишър, синът на Деби Рейнолдс и брат на Кари.

Рейнолдс е известна с участията си в холивудски мюзикъли и комедии през 50-те и 60-те година на миналия век, включително „Аз пея под дъжда“ (Singin' in the Rain, 1952) с Джийн Кели, когато е едва 19-годишна.

През 1965 г. е номинирана за „Оскар“ за друг мюзикъл – „Непотопяемата Моли Браун“, в който пресъздава образа на Маргарет Браун, оцеляла при потъването на „Титаник”.

През миналата година Американската киноакадемия удостои Рейнолдс със специална награда "Оскар" за хуманитаризъм. А година по-рано получи наградата за цялостен принос на Гилдията на филмовите актьори в САЩ.

Деби Рейнолдс е родена на 1 април 1932 г. в Ел Пасо, щата Тексас.

Първият й съпруг е Еди Фишър, певец и телевизионна звезда, който по-късно напуска Деби заради Елизабет Тейлър. Кари Фишър и Тод са от връзката на Деби Рейнолдс с Еди Фишър.

Припомняме, че Кари Фишър почина в болница в Лос Анджелис, след като получи инфаркт по време на полет от Лондон на 24 декември.