"Съндърланд" спря победната серия от четири поредни успеха на "Ливърпул" във Висшата лига на Англия - 2:2 в първия кръг на 2017 г. Домакините на два пъти догонваха с помощта на дузпи.

Първо Даниел Стъридж даде преднина на мърсисайдци още в 19-ата минута. Завърналият се сред титулярите английски национал се разписа с глава, след като бе изпуснат от защитата на домакините.

Само шест минути по-късно обаче „черните котки” възстановиха равенството от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Н'Донг. Джърмейн Дефоу с мощен шут не остави шансове на Миньоле за 1:1.

В 72-ата минута голмайсторът Садио Мане отново изведе "Ливърпул" напред. В 82-ата „Съндърланд” спечели ценна точка след нова дузпа, отсъдена за игра с ръка на Мане. От 11-те метра Дефо отново не сбърка - 2:2.

Така "червените" събраха 44 точки - на 5 от лидера "Челси", който има мач по-малко.

У дома си "Манчестър Сити" игра един час с човек по-малко срещу хитовия напоследък тим на "Бърнли", но въпреки това измъкна победа с 2:1 и има вече 42 пункта. 

Фернандиньо получи директен червен картон в 32-ата минута. "Гражданите" обаче нанесоха двоен удар след почивката, когато Гаел Клиши и Серхио Агуеро реализираха съответно  58-ата и 62-ата минута. Гостите върнаха едно попадение чрез Бен Мий в 70-ата, но нямаха сили за нещо повече.

В късния мач днес "Манчестър Юнайтед" спечели ценна победа с 2:0 като гост на "Уест Хем". В 15-ата минута съдията Майк Дийн направо изгони с червен картон Софиан Фегули от "чуковете", а видеоповторенията показаха, че може би прекали. Нарушението по-скоро е за предупреждение в жълто.

Въпреки това домакините показаха страхотен дух на олимпийския стадион "Лондон", на който "червените дяволи" им гостуваха за първи път. Те имаха 100-процентово положение след почивката, когато Майкъл Антонио не успя да преодолее Давид де Хеа очи в очи с вратаря.

Малко след това - в 63-тата минута, Хуан Мата откри резултата. В 78-ата Златан Ибрахимович осигури 6-а поредна победа за "Манчестър Юнайтед". Попадението бе от засада. "Червените дяволи" остават на 6-о място - на точка от четвъртия "Арсенал", който утре гостува на "Борнемут".

Годината почна не много добре за шампиона "Лестър", направил бледо 0:0 на терена на "Мидълзбро". Тимът остава в долната част на таблицата.

Други резултати: "Евертън" - "Саутхамптън" 3:0 и "Уест Бромич" - "Хъл Сити" 3:1. 

Останалите срещи от кръга са на 3-ти и 4 януари, когато е лондонското дерби "Тотнъм" - "Челси".