Пред голямо предизвикателство се изправя Мартин Миланов, шефът на Българската федерация по хокей на лед. Той замина за Минск, където ще играе в турнира по хокей "Купата на президента", научи Клуб Z. Надпреварата е за политици и бивши играчи.

Поканен е и Владимир Путин, който често излиза на леда и хваща стика. Заедно с него в руския тим се очаква да бъдат вицепремиерът и бивш спортен министър Виталий Мутко, а също така министърът на отбраната Сергей Шойгу.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко също е запален хокеист - двамата с Путин нерядко слагат кънките и едно от полетата за изява е "Купата на президента".

За първи път във вече традиционния турнир ще участва сборен балкански тим, за капитан на който е определен именно бившият национал и ас на родния си клуб "Славия" Мартин Миланов. Поканата е подписана лично от Лукашенко, с когото Миланов има планирана среща.

Мартин Миланов

Другите отбори в надпреварата са Финландия (начело с величието Яри Кури, дългогодишна звезда в Националната хокейна лига на САЩ и Канада), Германия, Швейцария, Обединените Арабски Емирства...

В турнира ще играе още един българин - изпълнителният директор на БФ по хокей Стоян Бъчваров. Освен с Лукашенко, нашите представители ще имат срещи за развитието на ледената игра и с други политици и бивши състезатели.