Телекомуникационният оператор Мтел пуска собствени спортни тв канали за своите клиенти и тези на "Близу". Компанията ще предложи три спортни HD канала - двата собствени, Мтел Спорт 1 и Мтел Спорт 2, както и EDGESport с над 20 различни видове спорт и над 250 турнира и състезания годишно.

Каналите ще излъчват изцяло на български език най-голямото разнообразие от спортни състезания и първенства в тв ефира у нас. 24 часа на ден, 7 дни в седмицата, 18 000 часа годишно там ще може да се гледа баскетбол, футбол, волейбол, тенис, бойни, моторни, екстремни спортове, лека атлетика, хокей на лед, голф и много други.

Мтел Спорт 1 стартира на 14 януари, а след 1 март ще тръгнат и останалите два спортни канали.

До 31 март клиентите на Мтел и Blizoo ще могат да гледат и трите спортни канала безплатно. След тази дата те ще могат да ги включат като добавка към редовния си месечен план. Ако изберат да добавят само Мтел Спорт 1, цената е 1,99 лева месечно с двугодишен абонамент и 3,99 лв. месечно без абонамент.

Абонаментът за пакет с трите спортни канала ще струва 2,99 лева на месец с 2-годишен абонамент и 5,99 месечно без такъв. За всички абонати на Mtel NOW достъпът до каналите ще е безплатен и след 1 април.

Осем хиляди часа в програмата на каналите ще са отредени за преки предавания, като преди и след най-интересните от тях ще има коментарни студия. Българската аудитория ще има възможност за първи път да гледа първокласните ММА състезания от UFC и стартовете на "Наскар".
 
Мтел Спорт 1 и Мтел Спорт 2 ще излъчват ексклузивно част от най-известните световни тенис турнири с българско участие - тези от сериите "Мастърс".

За първи път в България любителите на бойни спортове ще могат да гледат състезанията на UFC - най-голямата организация в света за ММА двубои. В момента ММА е най-бързо развиващият се спорт в света, като се очаква в близко бъдеще да стане част от програмата на олимпийските игри. В програмата на новите спортни канали са включени и други световни ММА събития - World series of Fighting (WSOF) Fight Night Global. WSOF дори може да се похвали с българин, шампион в тежка категория - Благой Иванов.

В програмата на двата канала са включени също футболни мачове от холандското, руското, украинското и набиращото световна популярност китайско първенство, в което се изсипват колосални пари и привличат световни звезди. Още в деня на старта на Мтел Спорт 1 - 14 януари (събота), каналът ще предложи коментарно студио за футболната среща от холандското първенство ПСВ "Айндховен" -"Екселсиор".
Потребителите на спортните канали на Мтел ще могат да гледат мачове от Евролигата по баскетбол, от Диамантената лига по лека атлетика, предавания от клубните телевизии на "Барселона", "Байерн", "Аякс" и т.н.