Високата резултатност на световното в Бразилия продължава и днес - сега изцяло за сметка на Гърция. В първи мач от група "Ц" Колумбия завъртя ефектна "тройка" на южните съседи - 3:0.

Много се коментираше в дните преди шампионата липсата на мегазвездата Радамел Фалкао, който не успя да се възстанови от операция. Латиноамериканците са лишени и от други асове, но днес това не пролича. Пред 35 000 зрители на стадион "Минейро" Колумбия поведе още в петата минута чрез Пабло Армеро. "Елините" опитаха да отвърнат, но трудно стигаха до чисти голови ситуации, най-близо до попадение бяха в края на полувремето.

В 57-ата "Лос кафетерос" направиха ключова крачка за спечелване на мача с гола за 2:0 на Теофило Гутиерес. Малко след това гърците бяха близо до това да върнат интригата - Теофанис Гекас удари греда отблизо. До края колумбийците не изпуснаха контрола на мача, а успехът им стана още по-убедителен в 90-ата минута, когато Хамес Родригес направи 3:0.

Така Гърция отново тръгне зле на световни финали, а тимът на треньора Хосе Пекерман затвърди силното представяне на отборите от Латинска Америка до момента. Вторият двубой в квартета - между Кот д'Ивоар и Япония, започа тази нощ в 4 часа наше време.