Изненадите в Откритото първенство на Австралия по тенис вече започнаха, след като в първите дни някои от най-добрите в света преодоляха съперниците си с огромни мъки.

Седмият в света Марин Чилич (Хърватия) стяга багажа - той отстъпи пред неизвестния за широката публика британец Дан Евънс с 3:6, 7:5, 6:3, 6:3. Евънс е №53 в световната ранглиста, а пресата в родината му вади интересна информация, че неотдавна Еванс е бил изоставен от голям спонсор като "Найки".

Така от началото на сезона англичанинът играл с обикновени тениски. Тази от мача срещу Чилич, бивш шампион от US Open, била на цена от 16 долара. В спорт като тениса такива факти не се подминават лесно.

Следващият съперник на Дан е представителят на домакините Бърнард Томич.

Най-голямата надежда на Австралия - ексцентричният Ник Кириос, също трябваше да преклони глава. Скандалният Кириос отстъпи с пълен обрат пред италианеца Андреас Сепи с 6:1, 7:6(1), 4:6, 2:6, 6:7 (8:10). Двубоят продължи повече от три часа и предложи истински трилър в края на петия сет.

Лесни победи записаха Анди Мъри и Кей Нишикори, а малко по-трудна, но също в три сета, Роджър Федерер.

Григор Димитров ще излезе на корта за двубоя си от втория кръг срещу южнокорееца Хьон Чун в ранните часове на четвъртък. Очаква се мачът да започне не по-рано от 4 ч наше време.