Нова сензация на Откритото първенство на Австралия по тенис - №1 в света Анди Мъри също бе елиминиран. Победи го 50-ият в ранглистата Миша Зверев, който е роден в Москва, но се състезава за Германия - 7:5, 5:7, 6:2, 6:4. 

Така битката за титлата в Мелбърн остава съвсем открита, след като преди дни и вторият Новак Джокович, актуалният шампион, също напусна корта с наведена глава. Ноле и Мъри бяха финалисти в последните две години и първенец ставаше все сърбинът.

Британецът бе считан за фаворит №1, но явно и през 2017-а няма да триумфира в Австралия - той все още не е печелил най-голямото отличие там.

Миша Зверев (29 г.), по-големият брат на считания за бъдещ №1 Александър Зверев, даде заявка за битка още в първия сет, след като не се даде при 1:3 и 3:5 и направи обрат - 7:5. 

Мъри отвърна във втория сет, но това бе всичко от него на този осминафинал. В третия четвъртия сет Миша не остави много шансове на съперника си и успя да го матира с 3:1 сета. Зверев ще играе на четвъртфинал с победителя от сблъсъка Кей Нишикори - Роджър Федерер.

В тази фаза вече е Стан Вавринка, шампионът от 2014 г. Швейцарецът премина трудно през Андреас Сепи (Италия) - 7:6(2), 7:6(4), 7:6(4). На 1/4-финал Вавринка ще спори с Жо-Вилфред Цонга (Франция), препречил пътя на сензацията Дан Евънс (Англия) - 6:7(2), 6:2, 6:4, 6:4.

Утре сутринта (понеделник) наше време е осминафиналът на Григор Димитров срещу Денис Истомин (Узбекистан). Очаква се срещата да започне около 8 часа.