“Атланта Фалкънс” и “Ню Инглънд Пейтриътс” ще играят в 51-ото издание на финала по американски футбол Супербоул на 5 февруари в Хюстън. Това са двата най-силни отбора от редовния сезон и плейофите.

На финала в Националната конференция (НФК) “Атланта” се разправи с “Грийн Бей Пакърс” - 44:21 в последния мач в закрития стадион “Джорджия доум”. В съседство се изгражда нова арена - по-голяма и модерна. И ще бъде готова за новия сезон тази есен.

“Фалкънс” за втори път в историята си е на Супербоул, като в първия през 1999 г. загуби от “Денвър Бронкос”. Тимът сега разполага с най-доброто нападение в лигата, водено от коутърбека (подавач) Мат Райън, който за пореден път направи голям мач.

Той най-вероятно ще бъде избран за Най-полезен играч (MVP) на редовния сезон.

Малко по-късно другият голям фаворит - “Ню Инглънд Пейтриътс”, не се затрудни особено във финала на Американската конференция (АФК) срещу стария си познайник “Питсбърг Стийлърс” - 36:17. 

“Патриотите” са на Супербоул за рекордния девети път. Те се завръщат на мача за титлата след 2015 г., когато станаха шампиони за четвърти път. Почитател на "Ню Инглънд" е Доналд Тръмп. Той получи поздравления за избирането си за президент от куотърбека и лидер на тима Том Брейди.

Тръмп даваше за пример "Пейтриътс" покрай полагането на клетва.

“Фалкънс” е считан за фаворит, а каквото и да стане се очертава резултатен и зрелищен финал, тъй като и двата съперника разполагат със страхотни нападения.

На полувремето шоу ще изнесе Лейди Гага.