Следващият епизод на новата сага от "Междузвездни войни" вече има заглавие - The Last Jedi.

Това обявиха в Twitter-а на сагата от компанията "Дисни", която закупи правата над фантастичната поредица и направиха два филма през последните две години - "Епизод 7: Силата се пробужда", и "Една история от Междузвездни войни: Роуг Уан". И двата бяха успешни в боксофиса, създадоха много нови фенове и зарадваха поне част от старите.

Какво точно означава заглавието на новата лента? Всъщност не знаем. Проблемът идва от това, че думата Jedi в английския (измислица на Джордж Лукас) няма множествено число. Така заглавието на новия филм може да е "Последният джедай", но и "Последните джедаи". Двусмислицата, по всичко личи, е умишлена.

За момента знаем малко за новия епизод - последните джедаи явно са Рей и Люк Скайуокър, който новата героиня откри на края на предишната серия.

Добра новина за феновете е, че ще видят за последен път на големия екран Кари Фишър, която почина в последните дни на 2016 г. И все пак успя да завърши снимките на епизода. Не е ясно обаче как точно новият режисьор Райън Джонсън ще премахне любимата на всички принцеса Лея.

Можем да очакваме епизод VIII през декември.