Дж. К. Роулинг отвърна с няколко думи на съобщение в туитър от своя бивша почитателка, която я уведомява, че е изгорила книгите си за Хари Потър след критиките на писателката по адрес на президента Доналд Тръмп, съобщава „Тайм“.

„Изглежда, хората са прави, когато казват: можеш да накараш едно момиче да чете книги за възхода и падението на един диктатор, но все пак не можеш да го накараш да мисли“, написа Роулинг в социалната мрежа.

Под отговора си беше прикачила и скрийншотове от двете съобщения на момичето:

„Току-що изгорих всичките си книги за Хари Потър, след като му бях фен 17 години. „Философският камък“ беше една от първите ми книги ВЪОБЩЕ. Разстроена съм, че се наложи, отвращавате ме, срам ме е от вас и никога вече няма да прочета ваша книга.“

Това е вторият случай в рамките на два дни, когато Роулинг коментира идеята за изгаряне на нейни творби - първият беше във вторник сутринта.

„Димът от горящи DVD-та може да бъде токсичен, а парите, които сте дали, остават в мен, така че бих ви услужила със запалка“, написа тя в отговор на потребител в туитър, който заплаши да изгори и книги, и филмите по тях.

Площад Славейков