"Лудогорец" записа равенство 2:2 с "Марибор" в последната си контрола преди началото на пролетния полусезон. Двубоят се игра в турския курорт Белек, където и двата отбора са на подготовка.

Следващият мач на "орлите" е на 12 февруари  - отложеният от есенния полусезон сблъсък срещу "Монтана" от Първа лига. На 16-и обаче им предстои доста по-важна среща - с "Копенхаген" от първата фаза на елиминациите в турнира Лига Европа.

Това е причината днес треньорът Георги Дерменджиев да заложи на титулярите срещу "Марибор", който през есента на миналата година елиминира "Левски" в Европа.

Началото срещу словенците бе лошо за българския шампион. В 5-ата минута Козмин Моци направи комична грешка и словенският национал Захович го наказа.

В следващите минути "Лудогорец" пропусна добри възможности за изравняване на резултата. Така - до голяма степен нелогично, гол падна в тяхната врата. В 31-ата минута Захович удвои от дузпа. Но не от първия си изстрел, а от втория, тъй като дузпата бе пребита. Владимир Стоянов спаси, но съдията прецени, че правилата са нарушени, нареди ново изпълнение и този път нападателят не трепна.

В 63-тата минута Клаудиу Кешеру намали с красиво попадение. 

В 76-ата Йордан Минев получи директен червен картон, но "Лудогорец" не остана с човек по-малко, тъй като треньорите се бяха разбрали при такива ситуации да влизат играчи от скамейките.

Малко след това "Марибор" пропусна да вкара за 3:1. В 84-ата Джоди Лукоки изравни, а в самия край "зелените" изтърваха пълен обрат.

Междувременно "Левски" направи 1:1 с "Партизан" в Лимасол, като "сините" изпуснаха победата в последната си проверка преди подновяването на шампионата. Роман Прохазка откри в 57-ата минута, а в 69-ата Йованович изравни. Валери Божинов изобщо не бе в състава на "гробарите".