След като се раздели и с НПСД, която предпочете компанията на ДОСТ на Лютви Местан за изборите, Реформаторският блок се очаква днес да запълни празното място в коалицията с нова партия. Очаква се това да е Българският демократичен форум (БДФ), с чието ръководство реформаторите водиха политически преговори на "Раковски" 134 вчера. По обяд днес от РБ ще разкрият със сигурност дали това е новият им партньор.

БДФ бе в коалиция с ДСБ на изборите за парламент през 2013 г., след като СДС разтрогна "Синята коалиция". По времето на управлението на ОДС формацията бе известна като партията, от която е финансовият министър Муравей Радев. Сега председател е Жаклин Толева. Резултатът от вота пред 2013 г. бе, че в 42-рото народно събрание не попадна нито една формация на традиционната десница. 

По-рано пред БНТ лидерката на ДБГ от Реформаторския блок Меглена Кунева обяви, че ще има нов партньор в коалицията, но отказа да го назове. Каза само, че в него "няма нищо неочаквано". 

СДС-София пък излезе с декларация всички, които са били по площадите едно време, да гласуват за Реформаторския блок на 26 март. Причината - на изборите щяло да се реши дали държавата ще продължи евроатлантическия си път, или ще направи завой към Кремъл, а само дясното можело да противостои на БСП, ДПС и популистите. Не се споменава кой е олицетворение на последните.

СДС в столицата, чийто бивш лидер Любен Петров неотдавна бе сменен заради несъгласието си за коалиция с ДБГ за сметка на ДСБ, сега смятат, че няма обединение вдясно заради "лидерските амбиции и личното его на нашите доскорошни партньори".