Актьорите от „Наистина любов“, един от най-обичаните романтични филми в историята на киното, се събират за кратко продължение с благотворителна цел. Red Nose Day Actually ще е по сценарий на Ричард Къртис и с участието на Хю Грант, Кийра Найтли и Колин Фърт, предава Би Би Си.

Лиъм Нийсън, Бил Наи и Роуън Аткинсън също ще се появят във филма, който ще разкрива какво правят оригиналните герои през 2017 г. Десетминутното продължение ще бъде показано по Би Би Си 1 на 24 март, като част от акцията Red Nose Day – ежегодна няколкочасова телевизионна програма, която набира средства за различни благотворителни каузи.

Новият филм излиза 14 години след премиерата на оригинала. Наскоро сценаристката на „Наистина любов“, Ема Фройд, партньорка на Къртис, попита публично за идеи за сюжета. Мнозина предложиха той е в памет на покойния Алън Рикман, играл в оригиналното заглавие. Друг cъвет, дошъл от потребител в Туитър, включваше героя на Аткинсън, който в „Наистина любов“ е консултант в магазин – с препоръка и той да открие любовта. Но Фройд отвърна, че това няма да се случи…

„Не бях и мечтал да пиша продължение на „Наистина любов“, но си мисля, че ще е забавно да се направят 10 минути, в които да видим как я карат всички – коментира Къртис. – Надявам се да се получи нещо, което да е забавно – в духа на оригиналния филм и на Red Nose Day.“

В оригиналните си роли ще се върнат и Мартийн Маккъчън, Андрю Линкълн, Лусия Монис, Томас Броуди-Сангстър и Оливия Олсън.

„Наистина любов“, чието действие се развива около Коледа, следва голям брой герои, чиито животи се преплитат по множество различни начини. Сред тях е образът на Хю Грант (Дейвид) – по това време премиер-министър, който в края на филма се събира с Натали (Маккъчън).

Площад Славейков