"Копенхаген" победи "Лудогорец" с 2:1 в първи мач от 1/16-финалите на турнира Лига Европа. След седмица предстои реванш в датската столица.

Гостите вкараха головете си в началото на двете полувремена. Първият леден душ върху българския тим падна още във 2-ата минута - Абел Анисе си отбеляза автогол след изпълнение на ъглов удар.

Първата част премина равностойно. Още по-тежко стана за "орлите" в 53-тата, когато Туту удвои пред около 15 хиляди зрители на стадион "Васил Левски".

В 81-ата влезлият като смяна Клаудиу Кешеру намали. До края българският шампион подложи съперника си на страхотен натиск, но не успя да стигне поне до равенството.

В края на мача "Копенхаген" остана с човек по-малко заради втори жълт и червен картон на Грегуш. Той ще пропусне реванша, както и основен играч в средата на терена за датчаните - Вилиам Квист (той натрупа жълти картони).

Не може да се каже, че "Лудогорец" направи добър мач днес. Разградският тим срещна много организиран и компактен отбор със силни физически футболисти, строго спазващи тактическа дисциплина.

При първия гол пролича слабостта на "зелените" при статични положения. След 0:1 те опитаха да отвърнат с много движение и типичната разнообразна игра в нападение, но не съумяха да стигнат до чиста голова ситуация. Акциите им се разбиваха като в стена. Нататък действията бяха равностойни.

Втората част започна отлично за "Копенхаген". Туту удари греда в 48-ата минута, но в 53-тата вече бе точен с шут по тревата от 15-ина метра.

Голът се отрази зле на домакините. Качеството на играта им съвсем спадна, което бе добре дошло за гостите. Все пак в в 81-ата "Лудогорец" намали чрез Кашару, който направи успешна добавка, след като топката срещна напречната греда от крака на Марселиньо.

Българският шампион не е за отписване, тъй като е доказвал, че се представя по-успешно на чужд терен. Така бе миналата есен в групите на Шампионската лига, например.