В тима на "Лудогорец" демонстрират самочувствие и увереност, въпреки поражението от "Копенхаген" с 1:2 в първия двубой от елиминациите на турнира Лига Европа.

Реваншът е след седмица.

„Резултатът не е добър, но мисля, че "Лудогорец" изигра много добър мач. Имаме още едни 90 минути, рече треньорът Георги Дерменджиев. - Ранният гол стресира отбора, но видяхте, че момчетата имат характер. Нямаше изненади в играта на "Копенхаген". Знаехме, че проблем за нас ще бъдат статичните положения. Имахме превъзходство и някои ситуации, в които можехме да вкараме. Все още нищо не е свършило."

"Шансовете ни за успех са 90 минути игра. Достатъчно добре са ни разучили, "Копенхаген" е един добър отбор. Ще се опитаме да играем малко по-бързо. Видяхме нашия съперник, трябва да го преодолеем. Много труден мач, с трудно начало. След това създадохме опасни ситуации пред тяхната врата. В последните минути вкарахме гол, след това имахме положения, когато пресирахме съперника. Те са труднопреодолими отзад, като планина. Ако ги бяхме пресирали повече в тяхната половина, може би щеше да се получи по-добре", добави Дерменджиев.

Голмайсторът тази вечер - Клаудиу Кешеру, каза следното:

"Знам какво да правя като вляза на игрището, вкарах гол. Със сигурност шансовете ни не са добри, но мач с мач не си прилича. Ще се опитаме да спечелим на реванша. Там ще ни трябват два гола. Това означава, че ще гоним победа с 2:0, за да се класираме. Или 2:1, за да играем продължения. Това са нашите цели."

„Неприятно е. Загубихме, но смятам, че стояхме по-добре на терена. В крайна сметка това е футболът, рече вратарят Владислав Стоянов. - Казах още на жребия, че "Копенхаген" е един от най-лошите варианти за нас. Знаех, че ще ни бъде много трудно. Нашият отбор изпитва трудности срещу такъв тип отбори. Ние не сме толкова силни физически, обичаме да играем с топката. Жалко е, че претърпяхме поражение, но все пак във футбола сме виждали какви ли не неща. Не може само да побеждаваш, а и не сме паднали с 0:10. Трябва да си направим анализите и да се възползваме от слабостите на "Копенхаген", които показаха в днешния мач.“

Капитанът Светослав Дяков бе критичен, но и оптимистичен:

„След като сме загубили, може би не сме показали това, което трябва като игра. Не мисля, че ни надиграха с нещо. Знаехме за силата им при статичните положения, но този ранен гол разстрои нашата игра. Не заслужавахме да загубим, поне равенство можехме да запишем. Но ние сме оптимисти, има и втори мач. Не се предаваме и гледаме напред.“