ЦСКА-София стартира ударно в пролетния дял на шампионата в Първа лига - 2:0 срещу "Черно море" в Каварна, където домакинства варненският отбор.

Победата бе спечелена в последните минути с хубави и добре изработени голове на Руи Педро - в 85-ата и 90-ата. 

Успехът позволи на "червените" да дръпнат на "моряците" с 6 точки в битката за 3-4 място. Същевременно те доближиха на 6 пункта втория "Левски", който загуби вчера в Благоевград.

Първото полувреме на стадиона в някогашната рок столица на България бе много слабо, като съперниците предимно се дебнеха. Голови положения нямаше, само няколко удара от далечно и средно разстояние.

След почивката гостите постепенно осъществиха контрол и почнаха да застрашават вратата на Щорм. Руи Педро направи пропуск, Арсенио Нунеш също бе близо до попадение, а най-чистото положение пропусна Рубен Пинто, изведен сам срещу стража в 63-тата.

Нататък инициативата изцяло бе на страната на столичани. Роля за първия гол изигра направена смяна - изработи го влезлият от скамейката Кирил Десподов, направил рейд по десния фланг на атаката.

Подпечатването на победата пък дойде с точен пас от лятото крило на Антон Недялков. И в двата случая Руи Педро имаше отлични завършващи удари. "Черно море" нямаше и време, и сили да отвърне.

От 15:00 часа на заснежения и мокър стадион "Васил Левски" играят "Славия" и "Лудогорец". 

Междувременно ръководството на ЦСКА-София разкри какъв наем плаща за стадион "Българска армия" и базата в Панчарево. Припомняме, че договор между клуба и министреството на спорта бе подписан през миналата година, когато ведомството прекрати концесията, сключена с фалиралия ПФК ЦСКА АД.

Ето какво точно гласи съобщението от Армията:

"Във връзка с появилите се от вчера информации от Министерството на младежта и спорта сме длъжни да внесем уточнение. Цената, която ЦСКА заплаща месечно по споразумението с ММС за ползването на ст."Българска армия" и базата в Панчарено е 80 000 лева без ДДС. В тези суми не влизат местни данъци и такси. Смятаме, че когато се изнасят данни по споразумение между две страни, най-малкото, което се дължи, е коректност откъм цифрите. Всеки от вас може да сметне, че месечният разход на ЦСКА за ползването на базите е над 100 000 лева."