ЦСКА-София спечели трудна победа с 1:0 като гост на "Берое" (Стара Загора) в мач от 21-ия кръг на Първа лига. Успехът за "червените" бе постигнат подобно на миналата неделя при визитата на "Черно море" в Каварна (2:0) - в края на двубоя и с голмайстор португалецът Руи Педро.

Срещата вървеше за 0:0, което би бил заслужен резултат, но в 88-ата минута се стигна до центриране отдясно на атаката, резервата Кевин Меркадо игра с глава и Педро засече паса му за 1:0.

"Берое" нямаше време, а и класа за реакция. Малко след попадението съдията Драгомир Драганов от Варна спести червен картон на Иво Иванов от състава на домакините. Защитникът влезе брутално в краката на Руи Педро, без мисъл да играе с топката. В четвъртък за сходно нарушение бе изгонен Деле Али от "Тотнъм" в Лига Европа.

ЦСКА-София бе по-настойчивият тим и имаше малко по-добри ситуации за гол, но като цяло чистите възможности липсваха. "Берое" заигра по-активно след 70-ата минута, когато две попадения на "червените" не бяха зачетени - първото за игра с ръка, а второто заради засада.

Мапуку от старозагорци имаше най-добрата възможност за домакините. За "армейците" най-близо до гола бяха Каранга и Арсенио Нунеш преди почивката.

ЦСКА е на трето място само на три точки от втория "Левски", но "сините" домакинстват в момента на "Локомотив" (Горна Оряховица). "Берое" е осми.