Ал Пачино, Робърт де Ниро, Джо Пеши и Харви Кайтел ще играят заедно във филм на Мартин Скорсезе. Сериозна финансова помощ за осъществяването този проект-мечта, идва от Netflix. Компанията за стрийминг услуги, с вече осигурено господство в телевизията, напоследък се разклонява и към игралното кино с филми като „Beast of No Nation“ и предстоящия „Bright“, чийто първи трейлър излезе по време на оскаровия уикенд. Сега Netflix направи още една смела стъпка за придобиване на правата на многоочаквания филм на Скорсезе „Ирландецът“, който обединява легенди като Робърт де Ниро и Ал Пачино, пише сайтът Movieweb.com

Netflix обявиха, че са заделили $105 млн. за глобалните права на бъдещия филм, чиято премиера онлайн се очаква да бъде през 2019 г. – в същия ден, в които „Ирландецът“ ще тръгне по кината, за да се включи в битката за оскарите през 2020 г. Междувременно от „Парамаунт“ съобщиха, че филмът все още е на ниво предпродукция и имат предварителен договор със Скорсезе, който изтича през 2019-а.

В ролята на Франк Шийран – Ирландеца, наемният убиец на мафията, най-известен с вероятното си участие в убийството на Джими Хофа (бел. ред. – профсъюзен деец, изчезнал безследно) – ще влезе Ал Пачино. Робърт де Ниро ще бъде подмладен така, че да изглежда отново 30-годишен, с помощта на магьосниците от Industrial Light and Magic и технологията от „Странният случай с Бенджамин Бътън“. Стивън Зейлиън (Gold) е написал адаптирания сценарий на „Ирландецът“ по книгата „I Heard You Paint Houses“ на Чарлс Бранд.

Ще участват още Джо Пеши в ролята на Ръсел Буфалино, роден в Сицилия мафиотски бос, който в един момент управлява престъпните дейности на Коза Ностра по цялото Източно крайбрежие на САЩ и Харви Кайтел като друг сицилианец – Анджело Бруно, също мафиотски бос. Боби Канавале ще бъде нюйоркският гангстер Джо Гало. Истинският Франк Шийран умира на 83-годишна възраст през 2003-та, шест седмици след като прочита ръкописа на Чарлс Бранд „Ирландецът“, книгата, която излиза година по-късно, през 2004-та.

В „Ирландецът“ Де Ниро и Скорсезе ще работят заедно за девети път, но това ще е първият общ филм на Скорсезе и Ал Пачино – и третият на Де Ниро и Пачино след класиката от 1995 „Жега“ и творческия провал от 2008-а „Праведно убийство“.

"Площад Славейков"