Старши-треньорът на "Левски" Елин Топузаков напусна поста. Негов наследник и Николай Митов.

Ръководството на клуба реши да не чака вечното дерби в събота срещу ЦСКА. Първоначално бе афиширано, че Топузаков е подал оставка. След това стана ясно, че той е бил освободен. Специалистът е искал да води "сините" срещу "червените" и да си тръгне след това. Босовете на "Герена" просто са го изпреварили.

А неотдавна Топузаков преподписа с клуба за година и половина по настояване на спортния директор Даниел Боримиров. Точно той сега е в основата смяната. "Левски" започна зле новия сезон, като в три мача има загуба и две равенства, играта видимо не върви. 

Тимът е на път да загуби и второто място, след като титлата вече е мираж.

Новият наставник на "сините" ще бъде Николай Митов, който разтрогна договора си с втородивизионния "Септември". Парадоксално е, "Септември" е лидер във втория ешалон и кандидат №1 за влизане в елита.

Митов води "Левски" през пролетта на 2013 г. и загуби титлата в последния кръг след нелеп автогол. Под ръководството на Митов "Левски" постигна последната си победа срещу ЦСКА за първенство. Оттогава насам равносметката е 6 поредни победи за „червените“ и едно реми от тази есен.

В късния следобед официалният сайт на "Левски" съобщи, че Топузаков и "Левски" са се разделили "по взаимно съгласие". А Митов е назначен по настояване на Боримиров, след като на заседание на управителния съвет са обсъдени 3 имена - неговото, на Димитър Димитров-Херо и на Илиан Илиев. Последните двама работят в клубове от Казахстан.

Николай Митов и Даниел Боримиров.

Николай Митов води тренировката на "сините" днес, а от 16:30 часа ще даде пресконференция.

Междувременно БФС обяви днес и реферите за мача, който е от 14:30 часа на 4 март на националния стадион "Васил Левски". Главен съдия е Никола Попов с помощници Веселин Мишев и Георги Тодоров.

Очаквайте подробности.