Кубрат Пулев предпочита Владимир Кличко за съперник в евентуален мач за световната титла по бокс в тежка категория, обяви самият той на пресконференция в клуба си в София.

Украинецът излиза срещу Антъни Джошуа на 29 април на стадион "Уембли" в Лондон. След това победителят би трябвало да срещне българина, който е официален претендент на IBF. Възможно е такъв мач да има до края на годината.

"За мен принципно е без значение, рече Кобрата. - По-добре Кличко. И двамата са много добри боксьори. Единият има по-голям опит, но пък е застаряващ. Другият е по-млад, няма такъв опит, но е голям професионалист. Аз съм силен и жаден за битка. Победителят трябва да ме срещне, тъй като съм официален претендент на IBF. И предишният път бях готов, но тогава сбъркахме тактиката и стратегията. Това зависи и от треньора. Сега с новия наставник е различно, двамата се напасваме един към друг, работим много добре. Нека първо се стигне до мач между Кличко и Джошуа, да го изиграят, пък тогава ще мислим. Има много хипотези."

Кубрат разкри, че следващият му мач ще е в края на април - 28-29-и, срещу американец. Той отказа да съобщи името, за да няма спекулации. Двубоят ще е отново в България или в Германия. Последният бой на Кобрата бе в препълнената "Арена Армеец" в края на миналата година, когато той отказа в третия рунд ниериеца Самюел Питър.

А пресконференцията днес бе по случай подписването на договор между Пулев и букмейкъра WinBet.

"Този контракт е добър за всички, каза Кобрата, след като малко преди да седне пред медиите пристигна от Германия. - Честитя Баба Марта на всички българи, желая им здраве, щастие и късмет. И весел празник на 3 март."