Димитър Бербатов върви към това да събере стария и звезден "Манчестър Юнайтед" за благотворителния си мач срещу тим на Луиш Фиго на 14 юни в София.

През миналата седмица стана ясно, че в столицата ни идва Райън Гигс. Днес Бербо обяви, че е получил "да" от още едно от "бебетата на Фърги" - Пол Скоулс. Рижият халф бе моторът на най-славния "Юнайтед", истински гений в средата на терена. С топовния си шут с десния крак той вкара и много паметни голове.

На 14 юни на стадион "Васил Левски" едни срещу други ще се изправят ветерани и нови звезди на футбола, изведени от Бербатов и Фиго. И двамата имат фондации за подпомагане на младежи в спорта, изкуството, науката и т.н. Събраните средства ще отидат за добра кауза.

Ето какво написа Димитър Бербатов във фейсбук:

"Играчът, който, като мен, обичаше да говори на терена, вместо извън него. Можеше да те намери с един пас, където и да си на игрището. А на тренировка почти всички си патехме от мерника му, когато бяхме с гръб към него.

Той е най-титулуваният английски футболист за всички времена и един от най-успешните играчи в историята на футбола - спечелил е 25 трофея, включително 11 титли на Англия и 2 титли в Шампионската лига. Един от най-добрите централни полузащитници. Със своите 718 мача за „Манчестър Юнайтед“ е третият в класацията за най-много срещи за „червените дяволи“. За първия отбор на „Юнайтед“ играе в продължение на цели 20 години. 

Той е в залата на славата на английския футбол.

Пол Скоулс. Очакваме го в София!"