Лидерът на БСП Корнелия Нинова обясни пред Нова тв защо, ако стане премиер, България ще наложи вето на санкциите на ЕС срещу Русия. Според нея ЕС прилага двойни стандарти.

"Санкциите са равни за всички европейски страни. Защо на България е забранено да си продава киселите краставички в Русия, а "Мерцедес" през миналата седмица откри фабрика в Русия? Докога в Европа ще се гледа на България като втора ръка хора? Санкциите срещу Русия забраняват стокообмен в Русия", каза Нинова.

Тя посочи, че българските земеделци не са били обезщетени за загубите си за разлика от западноевропейските си колеги. Според Нинова загубите за България са 1,200 млрд. лв.

Лидерът на БСП заяви, че дебатът между нея и Борисов не се е състоял, защото той е настоявал да бъде с експерти.

"В политическата си кариера Борисов нито веднъж не се е изправил в дебат човек срещу човек. Той си е страхлив по природа. 15 години е в политиката. Всички политици сме минали по този път", каза Нинова.

Според нея няма значение дали Владислав Горанов ще бъде финансов министър, а важното е дали България догодина ще вземе още 6 млрд. заем, ако ГЕРБ е на власт. Нинова призова Борисов да каже какво му е мнението за идеята за Европа на две скорости. Тя заяви, че БСП е против тази идея. Лидерът на БСП заяви още, че иска от ГЕРБ да кажат каква  е позицията им за изследването на храните, което е показало, че в Източна Европа храните са с по-ниско качество. Тя каза, че БСП ще инициира подобно изследване и в България. Нинова припомни, че БСП години наред е водила борба срещу търговските вериги у нас. При управление на БСП те ще са длъжни да продават 50% български стоки, закани се Нинова.

БСП ще опита да направи правителство не само ако е първа сила след изборите, а и ако е с втори резултат, каза още Нинова. Миналата седмица лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че партията няма да прави кабинет ако е с втори резултат на вота.

Нинова поясни, че коалиционните партньори ще се определят от вътрешнопартийно допитване.

"Вярвам, че ще бъде първа политическа сила", заяви Нинова.

След допитването щели да се стиковат и програмите.

Според Нинова служебният кабинет е на ГЕРБ. Тя посочи, че сред министрите има много такива, които са работили на по-ниско ниво по времето на правителствата на Бойко Борисов. На недоволството на представители на соцактива от назначенията на служебния кабинет Нинова отговорила, че БСП ще направи кабинет, ако спечели парламентарните избори.