Добрич е застрашен от втора приливна вълна поради покачването на водата в коритото на „Суха река” по протежението на бул. „Русия”, съобщиха от пресцентъра на областната полиция. От ОДМВР предупреждават гражданите, живеещи по протежението на бул. „Русия”, да предприемат всички мерки за обезопасяване на жилищата си. Препоръчва се при възможност домовете да бъдат напуснати до нормализиране на обстановката. Полицията припомня, че има изграден временен кризисен център в зала „Добротица” в град Добрич.

От правителствената информационна служба съобщиха, че премиерът Орешарски и вътрешният министър Цветлин Йовчев са разпоредили да се вземат спешни мерки за отводняване и разчистване. Това е станало след среща с кметицата Детелина Николова.

Кметицата предупреди, че има опасност от ново покачване на водата и е необходимо хората по първите етажи на сградите в района на комплекс Югоизток да бъдат с повишено внимание и да се изтеглят по високите етажи.
В момента се обхожда регионът, за да се събере актуална информация за нивото на водата. Най-тежък е участъкът около автогарата.