"За нас е важно, че президентът Радев успя да запази, въпреки ужасния натиск, тази държавническа позиция“.

Това заяви на пресконференция днес евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев по повод подкрепата на държавния глава за документа, който привества приемането на СЕТА от Европейския парламент.

По-късно президентът заяви, че не е подкрепял международния договор, и че смята да прати ратификацията му на Конституционния съд.

Според Ковачев обаче Радев е приветствал решението, защото всички са гласували за него, тъй като е в полза на България и целия ЕС.

"Искам да поздравя и да приветствам това, че и президентът Радев, и служебното правителство продължават политиката на правителството на г-н Борисов по отношение на нашия ангажимент в НАТО“, каза още той.

И отбеляза като положителен факта, че нито Радев, нито служебният кабинет са повдигнали въпроса за санкциите срещу Русия.

"Това показва, че президентът и служебното правителство имат държавническо отношение и искат ЕС да бъде единен, а не това шизофренично поведение на Нинова и БСП".

Заедно с него на пресконференцията бе и евродепутатът Андрей Новаков, според който СЕТА се ползва за заиграване със страховете на хората.

"Тревожи ме и че за пореден път ни докарват национален резил“, каза той.

И отбеляза, че БСП в България говорят едно, а в Европа - обратното.