„Добрата новина е, че след ерата на Борисов, България ще има истинска дясна политика в лицето на Нова Република.“

Това заяви в ефира на bTV лидерът на дясното обединение Радан Кънев:

„В последните 27 години не беше водена истинска дясна политика. Сега ние трябва да вдъхнем надежда, защото всички българи очакват истинска дясна политика, но малко политици я искат".

Радан Кънев посочи, че само Нова Република предлага румънския модел в правосъдието – за истинска реформа и за изкореняване на корупцията.

„Румънският модел работи за хората. От другата страна на „Дунав мост“ хората получават два пъти по-големи заплати и купуват по-евтина храна".

Нова Република предлага и истинска децентрализация, защото не може да има истинска и модерна дясна политика без децентрализация.

"Нужна е свобода за развитие на малкия и средния бизнес. 50 процента от преките данъци трябва да остават в общините – там, където са изработени. Ниските данъци трябва да бъдат запазени, но да останат по-близко до хората, да постъпват в бюджетите на общините, където са изработени. А не всичко да отива в центъра и после някой да се хвали „Аз ви дадох“.

Радан Кънев обясни и третото предложение от Пакта за растеж без корупция, предложен от Нова Република – намаляване на 9% на ДДС за храни, лекарства и книги.

„По-ниско ДДС за храните е нужно – то е от еднаква важност както за българския производител, така и за българския купувач!“, обясни Кънев.

Председателят на Нова Република участва в дебат с председателя на АБВ Константин Проданов, с когото обаче не са в конкуренция, каза десният политик.

„Аз се боря за десните избиратели, а не за левите“, обясни Кънев.

Лидерът на Нова Република и ДСБ определи България като бандитска държава.

"Комунистите преди 70 години ни ограбиха, проблемът е, че това продължава. Откраднаха земята и добитъка на българския селянин, откраднаха дюкяните и апартаментите на гражданите, а в момента се крадат милиарди чрез пътна инфраструктура и КТБ. Десетки милиони се крадат от образованието, здравеопазването и събирането на боклук. Естествено е, че сме бедни заради сивата икономика. Нуждаем се от правосъдие, което ще дойде по румънски модел и образец“, заяви в заключение Кънев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ