Лео Меси не изигра един от силните мачове в кариерата си, но гениалността му се прояви точно в най-важния момент от мача на Аржентина срещу Иран - 1:0. В първите секунди на даденото от съдията продължение звездата на "Барселона" заби хубав гол с техничен удар и спаси "гаучосите" от срамно 0:0 срещу един от аутсайдерите на световното.

Аржентина бързо ще иска да забрави този двубой, а Иран бе на минути от сензация. Поздравления за персийците, които заслужаваха точка. Целият им отбор струва колкото само един от тима на "гаучосите", при това не Меси или Серхио Агуеро. Селекцията на португалския треньор Карлош Кейрош опроверга много специалисти, които предричаха, че ще се брани с 11 души срещу фаворита.

Иранците няколко пъти застрашиха вратата на Аржентина, организираха кинжални контри, а в защита се справиха много добре. Имаха и претенции за дузпа срещу звездата на "Фулъм" Ашкан Дежага, но в този случай реферът постъпи правилно, като не посочи бялата точка. Вече се виждаше как двете нули остават като краен резултат на таблото на стадиона в Белу Оризонте, когато Меси направи един от последните си опити и сполучи. Латиноамериканците играха слабо, те са поредният кандидат за световната купа, който не радва с футбола си до момента.

Вторият мач от групата - Нигерия - Босна и Херцеговина, започна в 01 часа наше време.