"Социализмът не ми е отнел нищо, била съм твърде малка, за да помня".

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред бТВ. За пореден път тя заяви, че думите й, че демокрацията ни е отнела много са били изопачени.

Тя каза, че не съжалява за комунизма, но цени хора, които тогава са строили България. Според Нинова при социализма е имало "индустрия, достъпно здравеопазване, безопасност по домовете, инфраструктура и пътища".

Нинова коментира и заканата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че ще я съди.

"Ще го чакам в съда, той ще загуби това дело. Това е изопачено, използвах поговорка, която казва "Крадецът вика дръжте крадеца". Опитва се да мобилизира на твърдото ядро", каза Нинова.

Тя заяви, че образованието по региони трябва да се "върже" с икономиката, за да има кадри, на които българските фирми да осигуряват работни места. Нинова изтъкна, че увеличението на учителските заплати няма да реши проблемите. Лидерът на БСП призна, че й е било намеквано да получи подкуп, когато се е занимавала със закона за търговските вериги. Тя обаче заявила да не я занимават. Не била подала сигнал, защото не е било конкретно предложение в стил "ето ти тези пари да си промениш мнението".

Според Нинова Конституцията не трябва да се променя. Тя заяви, че Реджеп Ердоган се намесва във вътрешната политика на България, на което българската държава трябва да реагира дипломатично, но твърдо.

"Партия ДОСТ е абсолютно неприемлива. Тя е протурска партия. Това не можем да го допуснем", заяви Нинова.

Според нея останалите политици трябва да се обединят срещу това. Нинова заяви, че на сръбската граница се хващат три пъти повече бежанци, отколкото на турската. Тя обвини за това Борисов и ГЕРБ.

"Големият държавник е този, който може да разговаря и на Изток, и на Запад", каза Нинова.

И отново заяви, че санкциите срещу Русия трябва да паднат, като за това се чуват много гласове и в Европа.

Нинова заяви, че ако стане премиер, "всяка седмица ще се изправям на една такава трибунка, и ще казвам това направих, това не можах". Тя имала "десетина хиляди лева" има в банковата си сметка.